U žiriju za dodjelu Nagrade za društvene promjene, širom Evrope poznate kao Social Impact Award, ispred akademske zajednice Crne Gore biće prof. dr Jelena Žugić. Žiri u sastavu Željko Veljković, koordinator Nagrade za društvene promjene iz

Fondacije Dokukino koja sprovodi projekat, Tanja Radusinović, savjetnica predsjednika Privredne komore, Dragana Crvenica, direktorica Odsjeka za komunikacije ERSTE banke i profesorica Žugić, Univerzitet Mediteran, podsjetio je da je Nagrada za društvene promjene, koja se dodjeljuje od 2009, od ove godine namijenjena i mladima u Crnoj Gori, te Bosni i Hercegovini. Riječ je o izboru najboljih ideja za društvene biznise koje se nagrađuju znanjem i početnim kapitalom. Konkurs za prijavljivanje ideja putem sajta Nagrade za društvene promjene trajao je do kraja aprila, nakon čega će sedam najboljih biti izabrano za finale. Timovi koji uđu u finale dobiće mentorsku podršku vrhunskih menadžera i profesora koji će im pomoći da do najsitnijih detalja razrade planove svog budućeg poslovanja. Tri najbolje ideje dobijaju i dodatne nagrade, početni kapital od 2.000 eura, dalju mentorsku podršku u pokretanju posla i priliku da učestvuju na završnom evropskom događaju nagrade za društvene promjene, koji se svake godine održava u Beču.

Prof. dr Jelena Žugić je objasnila da je socijalno preduzetništvo ključni evropski društveni model i motor razvoja ekonomija širom Evrope, a posebnu važnost može imati i na zapadnom Balkanu jer socijalna ekonomija predstavlja jedan od najrelevantnijih modela razvoja. U Crnoj Gori je socijalno preduzetništvo u povoju i jako je bitno da se uporedo sa biznis planovima radi na unapređenju društvenih interesa bilo da je riječ o zaštiti ranjivih grupa, okoline, kulturne baštine, zelenoj ekonomiji.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH