Na Fakultetu za poslovne studije je u utorak, 13. maja, održano predavanje na temu „Strategija i marketing u banci“. Predavanje je organizovano u sklopu predmeta Osnovi marketinga, za studente prve godine studija. O strategiji i biznisu u banci je govorio Vladan Rakonjac, šef Sektora za marketing, strategiju i reklamiranje u Societe Generale Banci. Gospodin Rakonjac je studentima Fakulteta za poslovne studije predstavio značaj istraživanja tržišta za uspješan razvoj proizvoda/usluge, kao i

važnost reklamiranja u ukupnoj marketing strategiji. Na primjeru Societe Generale Banke su prezentirane specifičnosti primjene marketinga u bankarskom sektoru i elementi na osnovu kojih je moguće istaći ponudu u odnosu na konkurentsku. Nakon predavanja gospodina Rakonjca studenti su imali priliku da postave pitanja.
Ovo je jedno u nizu gostujućih predavanja koje su za studente Fakulteta za poslovne studije održali predstavnici Societe Generale Banke, što je potvrda dobre realizacije Memoranduma o saradnji koji je u prethodnom periodu potpisan. Predavanja ove vrste su od velike koristi za studente, jer se neposredno upoznaju sa praktičnom primjenom teorijskih znanja do kojih dolaze tokom studija.

Slike možete pogledati ovdje.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH