Na inicijativu Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore, predstavnici Univerziteta “Mediteran” Podgorica i Ningbo Dahongying Univerziteta iz Kine najavili su potpisivanje Memoranduma o saradnji između ove dvije visokobrazovne institucije.

Sporazum podrazumijeva razmjenu nastavnog osoblja i studenata, kreiranje zajedničkih nastavnih programa, realizaciju zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, organizaciju seminara i konferencija i realizaciju drugih oblika saradnje u oblasti visokog obrazovanja.

Ovo je inače prvi put da jedan državni Univerzitet iz Kine potpiše Memorandum o saradnji sa nekim privatnim univerzitetom iz Crne Gore.

Delegaciju Univerziteta Mediteran čine prof. dr Nenad Vukovic, rektor i prof. dr Janko Radulović, prorektor za međunarodnu saradnju koji će, ovim povodom, u periodu od 08. do 12. juna boraviti u Kini. Potpisivanje Memoranduma o saradnji je planirano za deseti jun, kada će predstavnici Univerziteta „Mediteran“ učestvovati na Forumu o obrazovanju koji će se održati u okviru Sajma investicija i trgovine u kineskom gradu Ningbo.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH