Studentska organizacija AIESEC Montenegro poziva studente svih univerziteta Crne Gore da učestvuju u programu volonterskih praksi Global Citizen i otputuju u jednu od 126 ponuđenih zemalja svijeta, te steknu iskustvo koje će pozitivno uticati na njihov profesionalni i lični razvoj. Kao dio najveće studentske organizacije svijeta, AIESEC Montenegro nudi preko 25,000 projekata i praksi godišnje za koje svi studenti naše zemlje mogu aplicirati.

Projekti i prakse koji čine ovaj program traju šest do osam sedmica i bave se najaktuelnijim i najbitnijim pitanjima današnjice iz oblasti obrazovanja, zdravsta, kulture, zaštite životne sredine i društvenog preduzetništva. Praktikanti imaju priliku da svoja znanja i vještine iz ovih oblasti pokažu i unaprijede kroz rad u različitim institucijama, preduzećima, školama ili nevladinim organizacijama.

Global Citizen se realizuje u cilju kulturoloških i profesionalnih razmjena studenata iz različitih zemalja svijeta kako bi kroz zajednički rad na projektima razvili nove vještine, srušili stereotipe i upoznali običaje i tradiciju drugih naroda. Ovaj program je za vrlo kratko vrijeme probudio veliko interesovanje naših studenata, što potvrđuje i podatak da je oko 40 mladih iz Crne Gore u poslednjih godinu dana iskoristilo ovu priliku i steklo vrijedno iskustvo na destinacijama kao što su Rim, Porto, Prag, Budimpešta, Moskva, Milano, Bolonja, Barselona i drugi gradovi širom svijeta.

Svi zainteresovani studenti mogu da se prijave za praksu putem online aplikacione forme http://bit.ly/djecesnaljeto, koja sadrži sve dodatne informacije vezano za program Global Citizen.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH