U amfiteatru Univerziteta “Mediteran” juče je održana promocija naučne i stručne monografije prof. dr Velizara Sredanovića, u izdanju našeg Univerziteta. Pošto je nedavno profesor Sredanović objavio umjetničku monografiju “Besudna vremena” koja je zavrijedila pažnju šire čitalačke publike, promocija njegovog novog naučno - istraživačkog rada danas je predstavljena studentima, profesorima i saradnicima Univerziteta “Mediteran” Podgorica.

O monografiji “Oblikovanje javnosti i medija u Crnoj Gori” govorili su uvaženi recenzenti: prof.dr Savo Marković, rektor Univerziteta “Mediteran” Podgorica i profesori emeritusi Radislav Jovović, kao i akademik Nenad Vuković, takođe profesor emeritus našeg univerziteta. Inače, treći recezent monografije Asad Nuhanović profesor emeritus Univeziteta u Sarajevu, je uslijed nemogućnosti da učestvuje, poželio uspješnu promociju. Moderator promocije bila je Marija Janković, prorektorka Univerziteta “Mediteran”.

Rektor Univerziteta, prof. dr Savo Marković, ispred izdavača i kao recezent, između ostalog istakao je da je prof.dr Sredanović prvi u Crnoj Gori klasifikovao javnost i političko javno mnjenje kroz razne istorijske periode, a ne samo genezu i razvoj štampe i novinarstva u Crnoj Gori. Recezent monografije Radislav Jovović,profesor emeritus govorio je o moći medija i moći nad medijima i ukazao na autorov interdisciplinarni pristup prilikom istraživanja javnosti, medija, i odnosa s javnošću u najmanjoj balkanskoj zemlji. "Sredanovićevo “Oblikovanje javnosti i medija u Crnoj Gori” prva je stručna i naučna knjiga iz ove oblasti kod nas i njen značaj prevazilazi i regionalne granice" - smatra Jovović.

Akademik Nenad Vuković je besjedio o višedecenijskom istraživačkom radu profesora Sredanovića. Važnost ove monografije - gledišta je Vuković, takođe profesor emeritus Univerziteta "Mediteran” - što je njen autor uspio približiti fenomene javnosti, i medija, kao i odnosa s javnostima, ne samo akademskoj zajednici, već široj intelektualnoj javnosti. I to je prema akademiku Vukoviću logičan slijed poslije Sredanovićeve prve naučne knjige ”Javnost i mediji u Crnoj Gori", objavljene 2007.  godine, kao pionirski rad iz ove oblasti.

Zahvajujući se recezentima i brojnim učesnicima promocije, prof. dr Velizar Sredanović je izrazio zadovoljstvo što je njegova monografija, u izdanju Univerziteta ”Mediteran“, uvrštena u niz značajnih knjiga koje je objavila ova visokoškolska institucija.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH