Gost predavač na Fakultetu za ekonomiju i biznis biće mr Samir Cerić koji će našim studentima održati predavanje na temu " Blockchain, New Platforms and Sport industry", u utorak, 28.02. sa početkom u 12h. (sala 102.

Samir Cerić jel izvršni direktor (C-nivo) u sektoru tehnoloških i finansijskih institucija, bivši viši izvršni direktor u oblasti finansija, telekomunikacija i avijacije; bivši predsjednik fudbalskog kluba; investitor i serijski preduzetnik sa 20+ godina iskustva u Aziji, Zapadnoj Evropi i regionu Balkana; mentor, filantrop, javni govornik (uključujući London Business Škola TEDk), alumni član Fondacije Džordža Soroša, Otvorenog društva, gost predavač i aktivista za mentalno zdravlje fokusiran na blockchain tehnologiju i inovacije u oblastima sporta, finansija, investicija i kreativne industrije, sa ciljem stvaranja više transparentnost i otvarana u ovim industrijama za investicije visokog nivoa. Predavač je sa istaknutim rezultatima, orijentisan na rast i globalno ostvaren lider sa višestrukim uspjehom u više industrija i tržišta.

Cerić je nastupao uživo na ITV, BBC, NBC Nevs, N1 (regionalni CNN), Al Džaziri, FACE TV, FTV, BH Radio kao i u člancima u The Times, The Financial Times, The Newyork Times, Reuters, Time Out London, The Guardian, The Sundai Times, Vogue Italia, Vogue Velika Britanija, Madame Figaro. Cerić redovno prisustvuje poslovnim i investicionim konferencijama u Evropi i Aziji kao panelista i moderator.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH