Na Univerzitetu Mediteranu upriličena je svečanost povodom obilježavanja 15 godina od njegovog osnivanja.

Svečanosti su prisustvovali, pored akademskog i administrativnog osoblja, ljudi iz javnih institucija i privrede.

Ceremonija je započeta odavanjem poštovanja minutom ćutanja profesorima koji su gradili renome Univerziteta Mediteran, a nažalost više nisu medju nama: prof. dr Ratimiru Jovićeviću, prof. dr Zoranu Todoroviću i prof. dr Milenku Popoviću.

U pozdravnom govoru, prisutnima se obratio Rektor Univerziteta Mediteran, prof. dr Savo Marković, koji se osvrnuo na dinamiku razvoja Univerziteta. Tom prilikom je istakao da je misija univerziteta od njegovog nastajanja bila ispunjavanje potreba tržišta za visoko kvalifikovanom radnom snagom i pri tome ne gubeći visoke akademske standarde. U prilog ovoj tezi najbolje govori činjenica da se naši svršeni studenti vrlo često zapošljavaju na dobro plaćenim radnim mjestima i to u firmama i ustanovama koje itekako vrše selekciju kadrovskog potencijala. Kroz aktivnu medjunarodnu saradnju, istakao je da Univerzitet Mediteran, kontinuirano podiže kvalitet i sopstvene kriterijume akademskog procesa i rada.

Uvaženi prof. dr Nebojša Šarkić, pravni zastupnik Predsjednika Univerziteta, osvrnuo se na to da uprkos tržišnoj konkurenciji, ostalih privatnih i državnog univerziteta, naš Univerzitet čvrsto drži svoju tržišnu poziciju i biva prepoznat kao eminentna naučno-obrazovna institucija, koja studentima pruža kako praktična znanja, tako i visoko-naučne spoznaje.

Počasno priznanje Profesor Emeritus Univerzitet Mediteran je dodijeljeno, uz zahvalnost i poštovanje, prof. dr Janku Raduloviću i prof. dr Nenadu Vukoviću, za nemjerljiv naučni doprinos.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH