Na Fakultetu za ekonomiju i biznis Univerziteta "Mediteran" uspješno je realizovano takmičenje medju srednjoškolcima, za najbolju biznis ideju.

Od pristiglih prijava od strane 35 timova, u uži izbor ušlo je 17 timova, koje se takmičilo u grupama, shodno epidemiološkim mjerama.

Stručni žiri u sastavu:

  • prof. dr Radislav Jovović, redovni profesor na Fakultetu za ekonomiju i biznis,
  • prof. dr Marija Janković, Dekanica Fakulteta, i
  • mr Irena Marković, predstavnik biznisa,

ocijenjivali su biznis ideje po unaprijed utvrdjenim kriterijumima, dajući prednost inovativnim rješenjima.

  • Prvo mjesto i nagrada u novčanom iznosu od 200 € pripalo je učenicima JUSMŠ “ Braća Selić” iz Kolašina: Šćepanović Matiji, Rakočević Andjeli i Živković Maši, za biznis ideju “ Biorazgradive maske za telefon”.
  • Drugo mjesto i novčana nagrada u iznosu 100€ pripalo je učenicima Srednje Ekonomske škole “ Mirko Vešović” iz Podgorice: Majdi Čekić, Mladeni Došić i Milošu Vojinoviću, za biznis ideju “ Zelena solarna učionica”.
  • Treće mjesto i novčana nagrada u iznosu 100€ pripalo je učenicima Gimnazije “Tanasije Pejatović” iz Pljevalja, Bajčeti Miljani i Djurović Andjeli, za biznis ideju “ Baloni na topli vazduh”.

Pobjednicima čestitamo i svim našim učesnicima i njihovim mentorima želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu.

Posebnu zahvalnost upućujemo našem sponzoru, CKB banci, koja je prepoznala značaj ovog događaja, posebno za mlade ljude, koji koračaju u biznis.

 

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH