U izdanju Udruženja pravnika Crne Gore iz štampe je izašao  novi broj časopisa za pravnu teoriju i praksu „Pravni zbornik“, sa ukupno 25 radova iz oblasti prava i srodnih pravnih disciplina. Autori članaka su istaknuti pravnici sa dva crnogorska pravna fakulteta – Univerziteta „Mediteran“ i Univerziteta Crne Gore. Redakcijski odbor časopisa odabrao je za publikovanje tri ogleda iz pera autora prof. dr Damjana Šećkovića, doc. dr Branislava Radulovića, i prof. dr Sava Markovića, koji u svojim ogledima tretiraju pitanja: informacije kao robe ili čovjekovog prava, kontrole upravljanja morskim dobrom  i oblast običajnog prava.

Udruženje pravnika Crne Gore, povodom jubileja 10 godina ustavnosti, organizovalo je okrugli sto sa namjerom da, crnogorska pravnička zajednica, na nivou struke, ponudi odgovore koji su to temeljni dometi važećeg ustavnog pravnog akta i koji su to dominanti izazovi savremenog crnogorskog ustavno-pravnog sistema. Svoja izlaganja na okruglom stolu imalo je četrnaest učesnika iz akademske i devet učesnika iz poliltičko-parlamentarne zajednice, sa ciljem sagledavanja dostignuća i izazova nove dekade crnogorskog konstitucionalizma. U zborniku su publikovana i izlaganja profesora Fakulteta za poslovne studije i Pravnog Fakulteta  Univerziteta Mediteran Doc. dr Branislava Radulovića na temu „Ustavni patriotizam.

"Pravni zbornik", u novom izdanju, štampan je na preko 300 strana i u tiražu od 300 primjeraka. Časopis se komercijalno ne distribuira, već se besplatno dostavlja autorima, bibliotekama, sudovima, fakultetima itd

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH