Konkurs za stupendije vrijedne do 10.000 eura u okviru programa razvoja i obrazovanja za talentovane i vrijedne studente iz Crne Gore "Best of South East", otvoren je i trajaće do početka decembra.

Erste banka i u studijskoj godini 2018/2019. podržava program "Best of South East", koji sprovodi Steiermarkische Sparkasse Bank iz Graca u saradnji sa univerzitetima iz Austrije.

Konkurs je ove godine proširen i osim studentima prava i ekonomije iz zemalja regiona, priliku da osvoje vrijedne stipendije otvara i studentima tehničkih fakulteta, kao i studentima rudarstva, metalurgije i geologije piše u saopštenju. Program "Best of South East" namijenjen je studentima osnovnih i postdiplomskih studija na univerzitetima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Najbolji kandidati iz zemalja regiona dobiće jednogodišnje stipendije u vrijednosti do 10.000 eura.

Prijave za studente prava i ekonomije (najviše deset stipendista iz regiona) traju do 7. decembra, a za studente tehničkih fakulteta (najviše dvoje stipendista iz regiona) se podnose do 12. decembra. Prijave za studente rudarstva, metalurgije i geologije (najviše dvoje stipendista iz regiona) traju do 8. decembra.

NA VRH