Atlantski savez erne Gore ove godine organizuje četvrti 2BS Forum (To Be Secure Forum) koji će biti održan periodu od 29-31. maja 2014. god. u hotelu Splendid u Budvi. 2BS Forum je najznačajnije okupljanje uticajnih međunarodnih i crnogorskih predstavnika na kojem se diskutuje o suštinskim pitanjima međunarodne bezbjednosti. Mladi profesionalci iz Crne Gore imaće priliku da unaprijede svoje znanje i doprinesu diskusiji o najznačajnijim dilemama iz oblasti međunarodne

bezbjednosti. Učešće inostranih visokih zvaničnika i stručnjaka za različite oblasti garantuje veoma kvalitetnu diskusiju.

Pod nazivom "NATO U 21. VIJEKU: MODERNI IZAZOVI NOVA PODRUČJA DJELOVANJA" četvrti 2BS Forum će se baviti nekim od najznačajnijih pitanja međunarodnih odnosa i bezbjednosti. Razmatrajući niz pitanja, 2BS Forum će se baviti budućim koracima i prospektima za Avganistan nakon 2014. godine, novim bezbjednosnim izazovima kao sto je sajber odbrana. Na kraju, po pitanju NATO proširenja, na 2BS Forumu će se raspravljati o aktuelnoj politici "otvorenih vrata" za nove države aspirante, itd.

Atlantski savez Crne Gore je organizator Foruma, pokrovitelj je Vlada Crne Gore, dok su partneri na projektu NATO, Američka ambasada u Podgorici i Njemačka ambasada u Podgorici.

Kao organizatori 2BS Foruma, sa zadovoljstvom pozivamo zainteresovane studente Univerziteta Mediteran da nam se pridruže na ovom događaju.

Da bi studenti potvrdili učešće na 2BS Forumu:

Za studente nema troškova učešća, ali troškovi transporta i smještaja nisu pokriveni.

Za sve dodatne inforamacije budite slobodni da kontaktirate g. Šćepana Lašića putem telefona 020 510 806, mob: 00 382 68 457 981 iii e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH