PREDAVANJE G-DINA VLADIMIRA DJUKANOVIĆA NA TEMU "VJEŠTAČKA INTELIGENCIJA - EKONOMSKO DRUŠTVENI ASPEKT" // UNIVERZITET MEDITERA, 09.05. -12h, sala 102

Ekonomista i filozof Vladimir Đukanović održaće predavanje studentima Fakulteta za ekonomiju i biznis i Univerziteta Mediteran na temu "Vještačka inteligencija - ekonomsko društveni aspekt" 09. maja u 12h (sala 102).

Ekonomista i filozof Vladimir Đukanović, čovjek koji se godinama bavio proračunima i analitikom, i to u areni najvažnijih svjetskih bankara i analitičara, nedavno je objavio SF roman “Blistanje” čija je tema realna opasnost koju sa sobom nosi nepredvidivi razvoj vještačke inteligencije.

Djukanović je bio partner u Cirsio Capital LLC, investicionoj kompaniji vrijednoj 250 miliona dolara sa sjedištem u Londonu. Prije toga Đukanović, koji je domaćoj javnosti poznat kao „filozof sa Volstrita“, bio je glavni trejder za John Levin & Co. Europe, njujorški investicioni fond sa više od 11 milijardi dolara pod upravljanjem.

Karijeru je započeo kao analitičar u najvećoj brokerskoj kući JP Morgan Asset Management u Njujorku, gdje je proveo devet godina. Vladimir trenutno savjetuje brojne kompanije u regionu Balkana čiji je cilj da dođu do globalnih tržišta. Takođe je aktivan privatni investitor.

Prijave za prisustvo su obavezne (Ime, prezime, Fakultet/Institucija, grad, br.telefona) na mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH