Danas je na Univerzitetu Mediteran održano predavanje učenicima 3.razreda Srednje ekonomske škole "Mirko Vešović"- ekonomskog smjera, na temu "Obračun zarada".

Predavanje je održala Edisa Vesković, revizor u Društvu za reviziju, kontroling i konsalting "HLB Mont Audit" D.O.O. Podgorica i ovlašćeni računovođa. Ona je učenicima približila način obračuna i isplata zarada zaposlenima, odgovornosti i ovlašćena službenika u ovom procesu, kao i neophodne inpute za obračun zarada. Magistrandkinja na Fakultetu za ekonomiju i biznis, Maja Boljević, u uvodnoj riječi, pozdravila je srednjoškolce i prenijela svoja iskustva studiranja na Fakultetu za ekonomiju i biznis, gdje je uspješno završila osnovne i specijalističke studije.

Učenicima 4. razreda iste škole, profesor računovodstvene grupe predmeta, Doc. dr Vladan Martić održao je predavanje na temu "Koherentnost računovodstvenog informacionog sistema". On se osvrnuo na aktivnosti i funkcije računovodstvenog informacionog sistema i značaj RIS-a za dobro upravljanje i izvršnu funkciju preduzeća. Uvodno, maturantima se obratila Dekanica Fakulteta, prof. dr Marija Janković, koja ih je pozdravila i govorila o Univerzitetu Mediteran i njegovom nastanku, značaju praktične nastave i najavila događaje koji će intezivirati saradnju sa ovom školom.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH