Predstavnici CBCG su danas zainteresovanim studentima predstavili koncept prvog Fintech Hackathona u Crnoj Gori, koji se održava od 22.-24.oktobra.

CBCG FinTech Hackathon je četrdesetosmočasovno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a, sa posebnim akcentom na digitalno bankarstvo i digitalna plaćanja, koje Centralna banka Crne Gore organizuje u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka Crne Gore. Na ovaj način, CBCG nastoji da promoviše i podstakne inovacije u domenu digitalnog bankarstva i da svoj doprinos finansijskoj edukaciji u oblasti digitalnih bankarskih i platnih servisa.

Pozivaju se svi zainteresovani studenti da osmisle i prijave ideje koje donose nove mogućnosti u domenu bankarskih i platnih usluga, a koje rješavaju neki konkretan problem ili prepreku, omogućavaju uštede i veću inkluziju za krajnje korisnike.

Prijave za prvi CBCG FinTech Hackathon na temu „Budućnost digitalnih bankarskih i platnih servisa u Crnoj Gori“, koji će biti održan od 22. do 24. oktobra 2021, otvorene su na sajtu Centralne banke Crne Gore, na linku. Prijave će biti otvorene do 15. oktobra 2021.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH