Pozivamo sve mlade, inovativne i vizionare da se prijave na Unija Izazov!

Unija Izazov je takmičenje za učenike i studente u izradi kreativnog Biznis plana Unije za period 2021. – 2025. godine. U takmičenju mogu učestvovati pojedinci ili grupe mladih između 18 i 25 godina. Osnovni cilj Unija Izazova 2021 je upoznavanje rada modernih računovodstvenih kompanija te sticanje posebnih znanja i vještina praktičnim djelovanjem.

Takmičenje će se organizovati u dvije faze. U prvoj fazi učesnici će se takmičiti u okviru svoje države i imati priliku da osvoje nagradu u vrijednosti od 1.500 EUR. Učesnici Unija izazova će imati cijeli mjesec oktobar za pripremu svog Biznis plana. Za što bolje razumijevanje poslovanja ove kompanije, svim zainteresovanim učesnicima će biti omogućeno da na Dan otvorenih vrata posjete prostorije Unija Grupe. Ovaj Dan učesnici mogu iskoristiti da se upoznaju sa svim načinima poslovanja i aktivnostima kompanije, ali i da time dobiju uvid u moderni način poslovanja i organizacije unutar kompanije, što će umnogome olakšati realizaciju Biznis plana. Učesnici za koje članovi komisije Unija Grupe odluče da su uradili najbolje Biznis planove, i to njih 50, će uživo prezentovati svoj Biznis plan i na taj način pokazati i druge potrebne vještine i kvalifikacije potrebne za poslovno okruženje.

Druga faza takmičenja je regionalni izbor najboljeg Biznis plana na kojem će učešće uzeti pobjednici prve faze takmičenja Unija izazova 2021 i boriti se za glavnu nagradu od 5.000 EUR. Ova faza takmičenja će biti održana u Ljubljani. Ovo takmičenje, pored vrijedne nagrade nudi i izvanrednu šansu za najbolje učesnike koji će imati mogućnost zaposlenja unutar kompanije.

Iz Unije su poručili da je ovo jedinstveno takmičenje koje pruža mladima mogućnost da iskažu svoje ideje,ali i da se istaknu među vršnjacima te da budu primijećeni od strane potencijalnih poslodavaca. Obzirom da je i Unija sama po sebi vizionar i da prednjači u ovoj branši, osnovna ideja je da se razbije predrasudao načinu poslovanja računovodstvenih kompanija i pokaže moderni pristup poslovanju. Svjesni svoje pozicije žele graditi nove prilike za mlade i ulagati u njihovo znanje i edukaciju smatrajući da su ovakve aktivnosti upravo ono što mladima nedostaje u formalnom obrazovanju.

Pozivamo sve mlade da se prijave na Unija Izazov 2021. do 30.09.2021. i dostave svoje Biznis planove putem prijavnog obrasca https://unija.com/cg/unija-izazov-2021-cg/

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

NA VRH